1 av 11
Laget från Torslunda skola jublar efter vinsten. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
2 av 11
Lovisa af Geijerstam och Samuel Ericsson tävlar för Torslunda skola 5A. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
3 av 11
Zakarias Bergcrona och Tilda Steglander tävlar för Färjestadensskola 5A. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
4 av 11
Lovisa af Geijerstam och Samuel Ericsson. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
5 av 11
Zakarias Bergcrona och Tilda Steglander tävlar för Färjestadensskola 5A. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
6 av 11
Färjestadens skola 5a. Foto: Sveriges Radio
7 av 11
Torslunda skola klass 5A. Foto: Sveriges Radio
8 av 11
Tilda Steglander. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
9 av 11
Zakarias Bergcrona. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
10 av 11
Lovisa af Geijerstam. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
11 av 11
Samuel Ericsson. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Vi i femman

Torslunda vann deltävling 2 i Vi i femman

I säsongens andra deltävling i Vi i femman möttes Färjestadens skola 5A och Torslunda skola 5A. Det blev alltså ett riktigt lokalderby i kvartsfinalen. Med det jämna slutresultatet 23-22 vann Torslunda skola och går vidare i tävlingen.

Kvartsfinal nummer två blev en hård kamp mellan två klasser som båda finns i Mörbylånga kommun. Men det är inte bara i samma kommun, utan det är också väldigt nära mellan skolorna geografiskt.

Färjestadens lag bestod av Zakarias Bergcrona och Tilda Steglander. Och för Torslunda tävlade Samuel Ericsson och Lovisa af Geijerstam. 

Klasserna som kommit så här långt i tävlingen är länets åtta bästa femteklasser vilket är något som eleverna ska vara väldigt stolta och glada över. Men nu ska alltså åtta bli en. När länsfinalen är avgjord så har vi fått fram den klass som ska representera P4 Kalmar i de vidare tävlingarna.

I premiärsändningen i tisdags så tog Nybro Montessoriskola tidigt ett fast grepp om matchen - något som visade sig hålla hela vägen även motståndarna Breviksskolan 5C från Västervik knappade in på slutet.

Detta innebar att nykomlingarna i sammanhanget slog veteranerna - kan man säga. Breviksskolan har nämligen varit med och tävlat tidigare, medan det är första gången som Nybro Montessoriskola har kvalificerat sig.

P4 Kalmars Mari Strålman var programledare och höll i trådarna i tävlingen som även i år innehåller många moment.

– Det är jättekul att vara igång igen, säger hon och tillägger att det är lite som en höjdpunkt på radioåret när Vi i femman drar igång.

Nästa kvartsfinal går av stapeln klockan 17.00 på tisdag. Då blir det match mellan en skola från Kalmar och en från Målilla när Falkenbergsskolan 5A möter Venhagskolan 5A. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista