Segerglädje i Kalmarsund. Foto: Magnus Ekeros/SR

Kalmarsund fortsätter att övertyga i toppen

1:17 min

Kalmarsunds damer tog ännu en vinst när de tog emot Olofström på hemmaplan i innebandyettan. Laget vann med 7-5 och plockade viktiga poäng i toppen där de just nu ligger på delad förstaplats med Malmö och kan få kvala upp till superligan nästa säsong.

Kalmarsunds damer gästades under onsdagskvällen av Olofström som inte kunde få hemmalget ur spel. Redan från början forserade laget och 1-0 kom efter endast 39 spelade sekunder genom Matea Corkovic. Kalmarsund pressade på större delen av första perioden och efter fjorton spelade minuter kom andra målet för hemmalaget, Jessica Fivelstedt satte ett långskott. Olofström kom in allt mer i matchen men skapade inte många lägen, men när tiden stod på 17.20 reducerade gästerna till 2-1. Glädjen blev dock kortvarig för Olofström då Kalmarsund svarade bara fjorton sekunder senare då Malin Andersson satte 3-1 målet. Innan periodvilan han även Tilda Ernberg sätta en boll i nät och där med 4-1 målet.

Danielle Warme som blev matchens lirarer var mer än nöjd med spelet i den första perioden. Hon menar på att laget aldrig spelat så bra innan och stämningen var väldigt positiv.

Andra perioden började lika bra som den första och Carolin Eriksson satte 5-1 målet efter 32 spelade sekunder. Men sen tappar laget tempo, man kommer inte alls upp i samma nivå som i den första perioden. Och när Kalmarsund tappar energi utnyttjar gästerna detta och gör ett 5-2 mål sex minuter in i perioden.

Även i den tredje perioden fortsätter Olofström att trycka på och hinner göra både sitt tredje och fjärde mål och Kalmarsund ledde endast med 5-4. Hemmalaget ryckte då upp sig och Ellen Willsund satte laget sjätte mål efter fem spelade minuter och de fick ny energi. Men det skulle bli mer spänning innan matchens slut då Olofström reducerade till 6-5 och satte press på Kalmarsund. Men kalmarsund var starka och höll hela vägen, Danielle Warme satte 7-5 målet efter nästan sexton spelade minuter i den sista perioden och fastställde där med slutresultatet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista