1 av 9
Lars-Peter Gustafsson är skolområdeschef och håller i informationen. Foto: Nick Näslund och Peter Bressler/Sveriges Radio
2 av 9
Elin Wernersson är ordförande för Staggs elevkår. "Man blev väldigt orolig när man hörde vad som hänt" säger hon. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
3 av 9
Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
4 av 9
Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
5 av 9
Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
6 av 9
Fläktar står utställda för att mildra röklukten. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
7 av 9
Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
8 av 9
Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
9 av 9
Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio

Bränderna på Stagg "oerhört allvarliga"

Lärarna håller kontakt med eleverna via digitala verktyg, enligt skolområdeschefen
2:56 min

Gymnasiet Stagneliusskolan håller stängt både under torsdagen och fredagen efter de anlagda bränder som upptäcktes i huvudbyggnadens källare på onsdagskvällen. Det är helt klarlagt att det handlar om anlagda bränder och polisen letar nu efter de skyldiga.

Det är oerhört allvarligt att det finns människor som vill komma till skolan och begå en så allvarlig handling som att tända eld på en skola.

– Vi har haft ett personalmöte nu på morgonen och all personal är positiv till att arbeta med de digitala verktyg som vi har, berättar Lars-Peter Gustafsson.

– Lärarna kommer under dagen och morgondagen att jobba med distansundervisning på olika sätt. Eleverna kommer inte till skolan i morgon – det kommer i varje fall inte vara någon undervisning i huvudbyggnaden. All information om vad som händer kommer att lämnas via skolans hemsida.

Det var vid åttatiden på onsdagskvällen som gymnasieskolan i Kalmar började brinna på tre olika platser i källaren. Kläder och papper brann. Elden kunde snabbt släckas av räddningstjänsten men ännu på torsdagen är det kraftig röklukt i skolan, enligt P4 Kalmars reporter på plats.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".