I Nybro får man 148 kvadrameter för miljonen.

Näst flest kvadrat för miljonen i Nybro

Hur mycket villa får du för en miljon kronor? Den frågan har Svensk Fastighetsförmedling ställt och svaret är - en pytteliten på Lidingö men en rejält stor i Nybro.   Kartläggningen bygger på villaförsäljningar som rapporterats in till Svensk Mäklarstatistik under perioden januari 2013 till november 2013. Bara kommuner där minst 100 villor sålts är medräknade, med undantag för Lidingö där 99 villor såldes under perioden.

 Och Lidingö är dyrast. Där räcker en miljon bara till 19 kvadratmeter villa-eller lika stor som en friggebod. Det ger ett kvadratmeterpris på 51 876 kronor. Näst dyrast är Danderyd följt av Stockholm och Nacka.

  Även i övriga kranskommuner runt huvudstaden är kvadratmetrarna dyra, som mest räcker miljonen till mellan 30 och 32 kvadratmeter. I Söderhamn däremot får du för samma pengar luftiga 159 kvadratmeter villa. Det ger ett kvadratmeterpris på 6 302 kronor.

Tvåa på listan är Nybro och Härnösand där man får 148 rymliga kvadratmeter villa för miljonen. 

– Priserna på villor har stigit med cirka 4 procent i landet de senaste 12 månaderna och det syns även i den här kartläggningen, säger Bessie Wedholm, presschef på Svensk Fastighetsförmedling.

  I år får man i Nybro 148 kvadratmeter villa för en miljon. Året före gav samma summa 156 kvadratmeter i den kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".