Emmabodasonen Henri Hurskainen ledde i slutet av tredje set, men tappade finalen i Swedish Masters. Foto: Scanpix

Hurskainen till korta i final mot Lång

Emmabodasonen Henri Hurskainen hade 19-13 i tredje set mot finländaren Ville Lång i finalen i Swedish Masters. Då tog Lång åtta raka poäng och vann badmintonmatchen, och titeln, med 16-21, 21-14, 21-19. Illa med tanke på kommande EM.

Trots stor ledning i avgörande set gick det inte vägen. Henri Hurskainen föll i Swedish Masters-finalen. Illa med tanke på kommande EM.

- Många trodde det skulle gå vägen. Men det blev två till tre dueller när Henri blev stressad och tog fel beslut, sade Sveriges förbundskapten Jonas Herrgårdh till TT.

Sverige har inte vunnit herrsingeln i det egna öppna mästerskapet sedan år 2000 då Rasmus Wengberg vann. För Henri Hurskainen betyder förlusten inte bara missade prispengar. Det betyder förmodligen också att han blir oseedad i EM i Ryssland i april. En ömmande hälsena och brist på tävlingar gör att Hurskainen, som tog EM-silver för två år sedan, inte hinner klättra tillräckligt på rankningen.

- En seger här hade tagit in honom bland de åtta bästa, sade Herrgårdh.

Finländaren Ville Lång tog sin trettonde internationella titel, och var ödmjuk i segerns stund.

- Henri är en mycket god vän till mig. Jag är ledsen för hans skull, sade han till badmintoneurope.com.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".