Arkivfoto: Nick Näslund/Sveriges Radio.

Flygplan krockade med rådjur på flygplatsen i Kalmar

1:09 min

Kalmarflygs flygplan, som lyfte på Kalmar Öland Airport vid 17:10 på måndagskvällen, krockade med ett rådjur på landningsbanan. Rådjuret sprang in i landningsstället, men planet lyfte ändå utan problem. Morgonens flyg försenades med två timmar på grund av att planet ska kontrolleras.

– Någonstans kolliderade de med ett rådjur, troligen i landningsstället, berättar Ola Herrloff som är säkerhetschef på Kalmar Öland Airport.

Rådjuret hittades senare dött ute på flygfältet.

– Man märkte egentligen ingenting speciellt i planet, utan de lyfte som vanligt. Flygvärdinnan hörde en duns och först trodde de att man kört på en hare, men så var det alltså inte.

Flygplanet togs ur trafik och morgonflyget på tisdagen försenades. Avgången 06:45 slogs ihop med nästa flyg och lyfter 09:45.

– När en sådan här grej inträffar så är det gängse rutiner att man kollar igenom grejerna lite extra, berättar Kalmarflygs chef Jens Harrysson.

– Det är ju flygbart och så, men det är bra att man har de kontrollerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista