Den grekiska semesterön Lesvos. Foto: Katja Magnusson/Sveriges Radio

Äldreresan från Västervik blir dokumentär

3:20 min

I mitten av augusti åker ett 15-tal pensionärer från Västerviks äldreboenden iväg till Grekland. Precis som 2011 är det Dimitrios "Tackis" Sahpekides som håller i resan, och eftersom resan ska bli en dokumentär i SVT blir ett stort kamerateam resesällskap.

– Det känns rätt jobbigt faktiskt, vi vill inte ha sån uppmärksamhet, samtidigt som det kan vara rätt positivt att visa sådana delar av äldreomsorgen, säger Dimitrios "Tackis" Sahpekides, som ligger bakom resan.

Varför känns det jobbigt?

– Vi har en fantastisk omsorgspersonal i äldreomsorgen här i kommunen som förgyller vardagen med olika aktiviteter. Så att en sån här liten grupp blir uppmärksammad känns lite jobbigt, förklarar Dimitrios "Tackis" Sahpekides.

Vad ska filmteamet göra?

– De har redan varit och provfilmat förra veckan. De kommer följa hela planeringen farm till avresedatum. De kommer följa med sedan på flyget och ska bo på samma hotell som hela gruppen, svarar Dimitrios "Tackis" Sahpekides.

Då kan vi snart kalla dig Tv-kändis då?

– Det kommer jag att undvika, skrattar Dimitrios "Tackis" Sahpekides.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista