Sara Lund. Foto: Niklas Kaldner/Sveriges Radio

Sara berättar om sina tio år som transvestit

Lyssna på intervjun med Sara
13 min

Claes Schmidt är en av Sveriges mest kända transvestiter och gästade P4 Kalmar. Han berättade om livet som Sara Lund. Det är 10 år sedan Claes kom ut som transvestiten Sara. Han berättar att kvinnliga transvestiter sällan väcker lika mycket uppmärksamhet.

Behovet av att klä sig i det motsatta könets kläder har inget med sexualitet att göra och fenomenet gäller inte bara män.

Det finns även kvinnliga transvestiter, men dessa får sällan någon större uppmärksamhet eftersom kvinnor kan klä sig i princip hur de vill.

Däremot, en man i kjol och strumpbyxor väcker garanterat uppseende. Claes som är en av landets mest kända transor är klädd just på det sättet: en brun tröja med viss urringning, rikligt med smycken om både hals och armar, mascaran och läppstiftet sitter på plats och den bruna kjolen matchas med svarta strumpbyxor och likaledes svarta knähöga stövlar.

Lyssna på intervjun med Claes via ljudlänken ovan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".