Alexander Stutterheim. Foto: Klas Sjöberg.

Jay Z bär Nybrodesignern Alexander Stutterheims regnrock

5:56 min

På onsdagen lyfter tv-programmet Fashion fram ett svenskt modefenomen som har sina rötter i Nybro. Det är Alexander Stutterheim som tagit sig ut i världen med sina designade regnrockar. Nyligen bar hiphop-stjärnan Jay Z en av regnrockarna på väg till ett möte.

– Jag skulle iväg på nåt möte och sedan hade jag ett trasigt paraply och en goretexjacka. Jag såg väl ut som en golfare på vift i stan, berättar Alexander Stutterheim.

– Det var så det började – ett eget behov av en regnrock. Sedan hittade jag min morfars gamla regnrock i en lada i Stockholms skärgård. Jag gjorde en uppdaterad version av den, kan man säga.

Nu bärs Alexander Stutterheims plagg över hela världen.

– Det var tänkt som ett hobbyprojekt hemma i mitt kök, som en sidosyssla. Jag tänkte att jag gör hundra stycken och berättade om det för vännerna på Facebook. Det tog ganska lång tid, för jag var petig med knappar, material och allting. När de väl kom, och det ringde på dörren, då var det kö i trapphuset och ut på trottoaren. De hundra rockarna gick ganska snabbt, på några timmar tror jag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista