Maricar Abogado är försvunnen och polisen vill ha hjälp att hitta henne. Foto: Privat

Kvinna försvunnen - polisen vill ha in tips

31-åriga Maricar Abogado som senast sågs till i lördags vid köpcentret Baronen i Kalmar, är anmäld försvunnen. Hon efterlyses nu av polisen som vill ha in tips. Maricar är 160 cm lång, har långt platt svart hår och bar, senast hon sågs, jeans och en röd vinterjacka. Kvinnan talar inte svenska.

– Anledningen till att vi forstätter att undersöka detta är att vi inte kan utesluta brott, de flesta försvinnanden är av naturlig art, men här finns det vissa indikationer som gör att vi får gå till botten så långt det går, säger Thomas Lönnqvist.

Kvinnan ska ha släppts av vid Baronens Köpcentrum i Kalmar vid 11-tiden i lördags. Och inget tydde då enligt familjen på att hon skulle vara borta någon längre tid.

– Det finns inga såna uppgifter, hon har gått i väg i det hon står och går i, hon har röd jacka och jeans, och lite höga svarta stövlar, har långt mörkt hår.

I måndags kom ett SMS från kvinnans mobiltelefon. Men sen dess har inget hänt och det är enda konkreta polisen har att gå på just nu.

– Vi har inte mer indikationer än att hon hört av sig via SMS i måndags till anhörig att meddelat att hon har det bra och skulle komma hem till Kalmar.

Om man tror sig ha sett kvinnan vill polisen att man hör av sig till dem på telefonnummer 114 14.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista