Coop-butiken i Vimmerby. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.

Tjuvar borrade sig in i mataffär

Butikschefen berättar hur inbrottet upptäcktes
0:31 min

Återigen har Coop Konsum i Vimmerby utsatts för ett inbrott. Natten till måndagen har tjuvar tagit sig in i en lokal i närheten och sedan borrat upp ett hål in till butikens postavdelning. Under de senaste åren har butiken utsatts för flera inbrott och även rån.

Vid tvåtiden natten mot måndagen gick inbrottslarmet i butiken och en väktare åkte dit. Efter att väktaren gått en rond runt affären åkte den därifrån eftersom inga spår efter inbrott hittades. Men troligen missade väktaren att en butik intill mataffären hade en sönderslagen fönsterruta.

– I morse ringde en av mina medarbetare. När hon kommer in i postrummet är det ett stort hål upptaget i väggen. Så de har gått in via grannlokalen. Där har de slagit upp ett fönster och gått in och sedan gjort ett hål från den lokalen in till oss då, säger Ann-Sofie Karlsson, butikschef på Coop Konsum i Vimmerby.

Har någonting stulits?

– Larmet gick ju så att de har gett sig i väg. Så de har såvitt vi kan se inte fått med sig någonting heller. Vi har ju inte kollat allt ordentligt än, men vid en första koll är det ingenting som saknas, säger Ann-Sofie Karlsson.

Posten påverkas

Under måndagen kommer polisens tekniker söka igenom postrummet på spår efter rånet. Det innebär att postutlämningen inte kommer att fungera som vanligt i affären.

Polisen har ännu inga spår efter rånaren/rånarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".