Amanda Svensson ska börja träna Ludwig Broline. Foto: Maria Skagerlind/ Sveriges Radio

Nu får Amanda Svensson från Mönsterås en egen travhäst

Amanda: Jag har gosat med honom i stallet
6:16 min

Amanda Svensson i Mönsterås är en ung talang inom travet och har nu fått ett stipendium. Kalmar Energi Stipendiat, som priset heter, innebär att hon får en egen träningshäst. Det här är första steget mot att få licens för att tävla med varmblod, något som Amanda ser fram emot. 

Amanda Svensson har nu tagit steget från ponny till stor häst. Hon menar att detta märks tydligt när man väl sitter i sulkyn. 

Kalmar Energi har länge haft ett samarbete med Kalmartravet och sedan två år tillbaka satsar man på ungdomstravet genom det instiftade stipendiet där travskolan har en välrenommerad fullstor häst som heter Ludwig Broline. Den får stipendiaten nyttja under ett halvår för att förkovra sig inom sporten och att ta tävlingslicens på travhäst. 

-  Att ge ungdomar möjlighet att få utvecklas inom sin sport ser vi som positivt, både för individen och för Kalmars utveckling, säger Staffan Larsson, marknadschef på Kalmar Energi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".