1 av 5
Samuel och Lovisa från Torslunda skola var minst sagt glada efter segern i semifinalen. Foto: Malin Flodén/Sveriges Radio
2 av 5
Glädjeyra efter Torslundas seger i semifinalen. Foto: Malin Flodén/Sveriges Radio
3 av 5
Publiken är taggad när den första semifinalen går av stapeln. Foto: Malin Flodén/Sveriges Radio
4 av 5
Lovisa och Samuel tävlar för Torslunda skola. Foto: Malin Flodén/Sveriges Radio
5 av 5
Carl och Kajsa tävlar för Nybro Montessoriskola. Foto: Malin Flodén/Sveriges Radio

Torslunda vidare till lokalfinal i Vi i femman

Semifinal 1 - P4 Kalmar 2014
38 min

Torslunda skola 5A vann den första semifinalen i Vi i femman, efter en minst sagt jämn match mot Nybro Montessoriskola. Allt avgjordes på den sista frågan. Segern innebär att Torslunda kniper en av de två åtråvärda finalplatserna i länsfinalen.

Samuel och Lovisa från Torslunda drog det längsta strået i matchen mot Nybro, som representerades väl av Carl och Kajsa. Nu väntar länsfinal för Ölandsskolan.

På torsdag tas finallag nummer två fram, när det är semifinal mellan Falkenbergsskolan 5A från Kalmar och Viktoriaskolan 5A från Borgholm. Även den matchen går av stapeln kl. 17:00 i P4 Kalmar.

Hur ser då resan mot en eventuell Sverigefinal ut? På Vi i femman-sajten hittar du hela spelschemat med datum och tider för de olika deltävlingarna. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".