Nybro Bostads AB. Foto: Glenn Möllergren/Sveriges Radio

Sparkad ordförande kritiserar Nybros kommunledning

"Man ska vara tyst och lydig"
1:20 min

Nybro Bostads ordförande, socialdemokraten Bertil Johnsson, fick i går sparken med omedelbar verkan. Detta eftersom kommunledningen i Nybro saknar förtroende för honom. Johnsson jsälv anser inte att han gjort något fel, utan menar att kommunledningen lider av ett beteendeproblem.

– Man ska vara tyst och lydig. Det har vi från bolagets styrelse inte kunnat ställa upp på, säger Bertil Johnsson.

Att bristen på förtroende skulle ha att göra med ett motstånd mot att sälja ut vissa lägenheter menar Bertil Johnsson är fel. Den enda synpunkt han har haft är att Nybro Bostads AB inte haft tillräcklig insyn i hur utförsäljningen ska gå till. Bertil Johnsson tror att denna åsikt har gjort honom impopulär hos kommunledningen, nu också det nya kommunalrådet Mikael Svanström (s).

– Jag ser att det fullföljs samma ledarstil, säger Bertil Johnson.

Kommunalrådet Mikael Svanström (s) vill inte kommentera vad som har sagts mellan honom och Bertil Johnsson. Även när det gäller kritiken mot kommunledningens ledarstil väljer Svanström att ligga lågt.

– Det vi pratat om i vårt parti håller vi inom oss i förtroende tillsammans.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".