Håkan Brynielsson på Regionförbundet, Jan Lagerqvist från Nybro kommun och Bo Bergbäck från Linnéuniversitetet. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio

Pukeberg blir kompetenscentrum

Pukeberg ska bli ett kompetenscentrum för glasdesign. Regionförbundet, Linnéuniversitetet och Nybro kommun presenterade idag en rapport med flera förslag på hur det här målet ska nås.

Satsning på utbildning, forskning, rekrytering av verksamhetsledare och förbättrad infrastruktur i området - det är några av förslagen som ska genomföras inom tre år.

Tanken är att det här även ska ha positiva effekter på besöks- och näringsliv.

Någon exakt prislapp på vad satsningen kommer att kosta finns inte, men regiondirektör Håkan Brynielsson är inte orolig för finansieringen.

– Indirekt och direkt kommer de tre huvudmännen att betala. Vi kommer ju också, och det säger vi också i rapporten, när det är nödvändigt - se till att vi får extern finansiering. De tre huvudmännen klarar inte det här själva, men med extern finansiering, med hjälp utav EU och nationella pengar så tror vi det är fullt möjligt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista