Sara Wiss och Mariah Gustafsson. Foto: Malin Flodén/Sveriges Radio

Hälsotipset: Träna med hjälp av en personlig tränare

12 min

Vem behöver träna med en personlig tränare? Den frågan lyfte P4 Kalmars hälsoexperter Mariah Gustafsson och Sara Wiss på onsdagen. För det är kanske inte den som redan är vältränad som har störst behov – snarare den som har svårt att komma upp ur soffan.

Varje vecka dyker de upp i radion, P4 Kalmars hälsoexperter Sara Wiss och Mariah Gustafsson, och ger smarta och enkla tips på hur du kan må bättre i din vardag. Det kan handla om allt från ett sätt att tänka till kost och träning.

Just i dag lyfte de frågan om när det är aktuellt att ta hjälp av någon specialicerad och utbildad till att få ordning på sin träning - en så kallad Personlig tränare, PT.

Många tänker kanske att det bara är redan vältranade personer som använder sig av en sådan, men kanske borde det vara tvärtom, enligt Sara och Mariah.

– Det är snarare den som har svårt att komma ur soffan som kan behöva någon som lägger upp träningen efter just den personens behov, säger Mariah och tillägger att det är lättare att motiveras att fortsätta med träningen då också.

Lyssna på hälsoexperternas tips och råd via sverigesradio.se/kalmar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista