Alexander Holmberg blev tvåmålsskytt för VH mot Mariestad. Här gör han 1-0 målet. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio

Holmberg bakom Vimmerbys seger

Tomas Sandlin Tränare VH "En seger är en seger"
3:06 min

Vimmerby tog en helt nödvändig seger mot Mariestad i allettan i ishockey. Alexander Holmberg stod för två av målen när man vann med 4-2. I och med segern så finns det fortfarande hopp om att sluta bland de fyra första lagen i tabellen som leder till fortsatt play-off.

Vimmerby började hemmamötet mot Mariestad på bästa sätt. Redan efter ett par minuter var gästerna tvungna att dra på sig en utvisning och det tog bara en halvminut i numerärt överläge innan Alexander Holmberg kunde göra 1-0 för hemmalaget. Efter ledningsmålet hade Vimmerby fler lägen att göra mål men resten av perioden blev mållös.

Mariestad kom ifatt i andra perioden

Mariestad kvitterade i början av den andra perioden men än en gång så dök Alexander Holmberg upp och gjorde 2-1. Hemmalaget lyckade dock inte hålla ledningen utan Filip Törnqvist kunde kvittera till 2-2. Resten av perioden var det Mariestad som var närmast ledningsmål.

Stark slutperiod av Vimmerby

I tredje perioden så lyckades Vimmerby få in det viktiga ledningsmålet genom Emil Wahlberg efter knappt halva sista perioden. Därefter lyckades Vimmerby hålla undan och när gästerna tog ut målvakten i slutet så kunde måltjuven Björn Jonasson slå in segermålet.

Resultatet innebär att Vimmerby nu är uppe på femte plats i tabellen. Fem poäng upp till fyran Tingsryd. Dock har Vimmerby en match mindre spelad. Nästa match är på fredag, borta mot Mörrum.

Matchfakta:

1:a Perioden:

1-0 (2.50) Alexander Holmberg (Sebastian Nilsson, Tobias Jonsson) spel 5/4

2:a Perioden:

1-1 (25.06) Lucas Larsson (Marcus Green, Linus Johansson)

2-1 (30.09) Alexander Holmberg (Jakob Karlsson, Björn Jonasson)

2-2 (33.37) Filip Törnqvist (Tony Söderman)

3:e Perioden:

3-2 (48.36) Emil Wahlberg (Robin Olsen Syversen, Petrus Olivestam)

4-2 (58.35) Björn Jonasson (Henrik Tång) spel 5/6

Skott: 34-25

Utv: Vimmerby 3x2 min, Mariestad 6x2 min

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".