1 av 3
Irene Jakobsson, avdelningschef och sjuksköterska på kirugavdelningarna i Västervik. Foto: Johanna Lindblad Ahl/Sveriges Radio
2 av 3
Foto: Johanna Lindblad Ahl/Sveriges Radio
3 av 3
Yvonne Hagberg. Foto: Johanna Lindblad Ahl/Sveriges Radio

Fortfarande stor brist på personal på kirurgen i Västervik

Avdelningschefen efterlyser bättre förmåner som lockbete
2:06 min

Det är fortfarande stor brist på sjuksköterskor på kirurgavdelningarna på sjukhuset i Västervik. Ett tiotal personer fattas för att verksamheten ska gå runt. Istället förlitar man sig nu på bemanningsföretag och pensionerade sjuksköterskor som hoppar in.

Det är stressigt för personalen säger avdelningschefen Irene Jakobsson som kan se en ljusning först om några år – om inte landstinget gör något för att förbättra förutsättningarna, som arbetstider och löner.

Just nu fattas ett tiotal sjuksköterskor på de båda kirurgavdelningarna på sjukhuset i Västervik.

Den här situationen har funnits under en lång tid. Under sommaren får man slå ihop de båda kirurgavdelningarna med ortopeden för att det ska gå runt. Likadant fick man nu för första gången göra över jul och nyår för att personalen skulle kunna få ledigt. Annars hade alla fått vara inne och arbeta.

Irene Jakobsson som är avdelningschef tror att man kan se en lättnad om några år.

Det tror även landstingsledningen som förlitar sig på den långsiktiga lösning som just nu finns, det vill säga de som utbildar sig till sjuksköterskor i Västervik.

I höstas började de första 15 och nu i januari ytterligare 15 stycken.

– På lång sikt känner jag mig ganska trygg med att vi kommer lyckas med att klara sjuksköterskeförsörjningen här i Västervik, säger Yvonne Hagberg (S) som är landstingspolitiker med ansvar för personalfrågor.

Men det är samtidigt en leveranstid på 2,5 år innan de första 15 sjuksköterskorna är klara.

– Ja, man blir väldigt sårbar och då får man använda sig av bemanningsföretag under tiden om man inte kan rekrytera, säger Yvonne Hagberg.

Men frågan är också om de som i dag arbetar där orkar stå ut så länge:

– Ja det sviktar redan i dag, så det får man se när den tiden kommer, säger Irene Jakobsson.

Redan nu förlorar Irene Jakobsson sjuksköterskor i samma takt som hon hinner rekrytera nya, hela tiden hamnar man på plus minus noll.

Hon tror att det behövs mer än att bara förlita sig på de som nu utbildar sig till sjuksköterskor i Västervik eller Kalmar just nu. Hon tycker också att det är dags för landstinget att se över förutsättningarna för sjuksköterskorna som redan arbetar, om man både ska kunna behålla dem man har och locka fler framöver.  

– Löner, semesterförmåner, arbetstider, arbetstidsmått, scheman – allt tycker jag att man ska titta på, säger Irene Jakobsson.

– Vi kan inte konkurrera med Norge eller bemanningsföretag heller. Vi har också andra krav gentemot vad man kanske hade förut när man tog ett jobb.  Man vill liksom kunna styra sin fritid, och anpassa när man har barn och man kanske bor en bit ifrån. Då måste man kanske ge en liten morot för att kunna få hit personal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".