Fel kvinna togs till psyket

Landstinget ska utreda vad det var som gick snett när fel person hämtades av polis och fördes till psykakuten i Kalmar. Verksamhetschefen Magnus Johansson säger till P4 Kalmar att felet begåtts på psykiatriska kliniken men går inte på vad det var som kan gått snett. De har påbörjat en utredning av händelsen som är mycket ovanlig.

– Under min tid som verksamhetschef har det aldrig hänt tidigare. Här har någonting brustit på ett olyckligt sätt, säger Magnus Johansson.

Barometern skriver idag om en kvinna som hämtades in av en polispatrull för hon skulle vara självmordsbenägen men där hon redan när de kom försökte förklara att något måste gått fel.

Händelsen ägde rum i början av januari i år. Poliserna som kom och hämtade kvinnan gjorde inget fel. Det är istället hos landstinget som det brustit, men varför de beslöt att be poliserna att åka till den aktuella adressen är oklart. Det ända beskedet är att fel person hämtades in.

Den drabbade kvinnan fick senare åka hem igen efter att ha pratat med en psykolog. Fakturan på 400 kronor för besöket kommer hon självklart inte behöva betala.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista