SMHI har utfärdat en klass 1-varning för stora delar av södra Sverige på fredagen. Foto: Adam Ihse/TT.

SMHI varnar: Räkna med mer snö

Nya snöfall och friska vindar som kommer leda till drivbildning har fått SMHI att utfärda en klass 1-varning för stora delar av södra Sverige, bland annat Kalmar län, på fredagen.

Ett nytt snöoväder drar in över landet på fredagen från sydost. Snön väntas falla över Österlen i Skåne på förmiddagen och sedan röra sig norrut under dagen och nå norra Svealand framåt kvällen.

Enligt SMHI:s prognos kommer det falla 5-15 cm snö och i kombination med friska sydostliga vindar kan det framför allt ställa till med problem i trafiken.

Katarina Wolffram på Trafikverket rekommenderar att bilister kör långsamt och håller avståndet när sikten är dålig - och fyller på spolarvätskan eftersom det saltats mycket på vägarna den senaste tiden.

Klass 1-varningen som utfärdats för fredagen gäller för Skåne, Blekinge, Kalmar, Kronobergs, Jönköpings, Östergötlands, Södermanlands, Västmanlands, Stockholms och Uppsala Län.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista