Anton Elofsson under Deaflympics i somras Foto: Hans Rimberg.

Anton Elofsson blir Årets Stjärnskott

0:57 min

Bowlaren Anton Elofsson får Radiosportens pris till Årets Stjärnskott bland idrottare med funktionsnedsättning.

21-åringen från Lidköping blev trippelmedaljör vid Deaflympics i Sofia, Bulgarien, i somras. Guld i lag tillsammans med Fredric Flink, silver i stegfinalen och brons individuellt. Ett kvitto på att Anton Elofsson nu verkligen hör hemma i den absoluta världstoppen inom dövbowling.

– Radiosportens pris finns det alltid ära i. Det känns riktigt bra. Alltid kul att få en sån hedersam utmärkelse. Det är något att ta med sig i framtiden, säger Anton Elofsson till Radiosporten.

– Just Deaflympics håller jag väldigt högt. Jag tränade stenhårt en längre tid innan mästerskapet, och jag lyckades pricka toppformen precis vid rätt tidpunkt. Tre medaljer av fyra chanser är helt klart godkänt men framför allt är ett guld grädden på moset.

Radiosportens pris till Årets Stjärnskott bland idrottare med funktionsnedsättning delas i år ut för fjärde gången. Priset tilldelas den idrottare, eller lag, som under året tagit ett stort steg framåt i sitt idrottande och visat en positiv attityd och vilja att förbättra sig.

– Redan med framgången i Deaflympics visade Anton Elofsson sin klass. I ett längre perspektiv är han också en stor talang som har alla förutsättningar att fortsätta att utvecklas som en stjärna, säger Radiosportens redaktionschef Jakob Sillén.

– Jag hoppas kunna komma vidare och satsa på VM 2015. Då hade jag tänkt plocka med mig ännu fler guld hem, avslutar Elofsson.

Tidigare vinnare är:

2012 Jeffrey Ige, friidrott

2011 Maja Reichard, simning

2010 Zebastian Modin, längdskidor

I priset ingår ett träningsstipendium på 10 000 kronor.

Fotnot: Deaflympics är dövidrottens motsvarighet till Olympiska Spel.

Radiosporten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista