Foto/montage: Nick Näslund/Sveriges Radio

P4 Kalmar utökar närvaron i sociala medier

Nu tar vi ytterligare ett kliv i vår satsning på sociala medier. Från och med nu finns också ett Instagram-konto där vi ger dig bilder från Kalmar län och från vår vardag i radiohuset. Du hittar oss i alla sociala medier genom att söka på P4 Kalmar. 

Sedan flera år har P4 Kalmar mycket aktivt arbetat med Facebook och Twitter. Ett arbete som numera är en självklar del av dagen för våra radioprofiler.

Framförallt är det arbetet med Facebook som vi hittills lagt mest tid och kraft på och det har varit en rolig resa att göra tillsammans med er användare.

– Sedan vi startade våra konton i sociala medier så har vårt arbete blivit allt mer genomtänkt och proffsigt, utan att vi för den skull blivit tråkiga. Det är snarare så att vår klara strategi gjort att vi lärt oss att publicera inlägg på ett sätt som våra användare uppskattar, säger P4 Kalmars webbchef Niklas Kaldner. 

Studenter gav hjälp på vägen 

Ett av de större stegen för att göra ett bättre arbete på Facebook togs för tre år sedan. Under våren 2011 tog P4 Kalmar hjälp av media management-eleverna Sanna Cronholm och Sanna Everskog Lund vid Linnéuniversitetet som skrev uppsatsen "Våga surfa längre än radiovågorna tar er" (pdf-fil). 

– Samarbetet med Sanna och Sanna gav oss en mycket bra grund i vårt fortsatta arbete och gjorde att vi bättre förstår vad publiken önskar och förväntar sig av oss på Facebook.

Du som vill ha ytterligare lästips när det gäller att bli framgångsrik i sociala medier läser vidare i Sveriges Radios pdf-bok "Sociala medier - En handbok för journalister". Men räds icke titeln! Du har stor nytta av den även om du inte arbetar med journalistisk verksamhet.

Här hittar du P4 Kalmar:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista