Polisen jagade inbrottstjuvar på taket till Media Markt i Kalmar. Foto: Helmuth Petersson

Ytterligare en gripen för rififikupp

0:55 min

Polisen har gripit ytterligare en person som är misstänkt för inbrottet hos Media Markt i Kalmar, som ägde rum tidigt på måndagsmorgonen. Tjuvarna sågade sig in via taket till butiken och när polis kom dit fanns de kvar, men vägrade komma ner. Två, rätt så frusna, personer greps någon timme senare.

Klockan 04.44 gick inbrottslarmet på Media Markt. Tjuvar hade tagit sig in i butiken genom att såga sig genom taket. De tog sig ner i butiken med en stege som de hade stulit från uteträdgården på Bauhaus som ligger i samma handelsområde.

Polisen ryckte ut, och när de kom fram var tjuvarna kvar på taket, men de vägrade att komma ner. Vid 06.30-tiden tog sig polisen därför upp på taket, där de utan dramatik kunde gripa två män - båda i 30-årsåldern. De misstänkta gärningsmännen var i det läget både kalla och frusna.

Tjuvarna fördes till polisstationen i Kalmar, och det var ingen tvekan om att de hade fått med sig en del stöldgods om de kommit från taket i tid. Flera väskor och ryggsäckar var packade med datorer och annan elektronik.

Senare på morgonen greps även en tredje person, även det en man som befann sig på taket till butiken. Han hade gömt sig i en trumma. Polisens inormationsansvariga, Lina Isaksson Funke, skrev på mikrobloggen Twitter:

Ytterligare en gärningsman greps under morgonen, kall och blöt, på taket till Media Markt. Alla tre är nu i arresten. Och taket är tomt.

Alla tre är anhållna av åklagare, de kommer att förhöras och tekniker kommer att göra brottsplatsundersökning. Polisen har inget spår av något fordon på platsen än så länge, och ingen av de tre gripna männen hade några bilnycklar på sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista