Idag kan Nybro Bostads vd sparkas

Nu avgörs framtiden för Nybro bostads vd Stefan Henrixon. Under tisdagen har bolaget styrelsemöte. Om beslutet blir att Henrixon måste sluta kommer detta att kosta kommunen nära 2,3 miljoner kronor i avgångsvederlag.

Det var i förra veckan som Stefan Henrixson blev av med sina arbetsuppgifter som vd i Nybro bostad efter att han varit på ett möte med Börje Slättman (S), nye ordföranden i bostadsbolagets styrelse. Men på mötet fanns även kommunchefen Jan Lagerkvist.

Den väntade utgången är att Henrixon blir uppsagd. För sedan flera ledamöter hoppat av från styrelsen efter bråket kring en eventuell utförsäljning av lägenheter ur allmännyttan kan man vänta sig att de nya styrelsemedlemmarna följer partilinjerna. Det skulle innebära att en majoritet i styrelsen vill säga upp Stefan Henrixon.

Fackets inflytande ska utredas

Under förra veckan var frågan om de fackliga representanternas rösträtt också uppe för beslut i moderbolaget Nybro kommunbolags styrelse. Men styrelsen för moderbolaget bestämde att frågan skulle utredas mer innan man fattade beslut. Än så länge har de fackliga representanterna fortfarande rösträtt i NBAB.

Under mötet kommer styrelsen även diskutera ledamöternas inställning till styrelsearbetet.

Utöver avgångsvederlaget kommer kommunen också behöva lägga pengar på att rekrytera en ny vd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista