Huset i Flakeböle där dubbelmordet ägde rum. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio

Livstid för dubbelmordet i Flakeböle

1:39 min

56-årige Pierre Karlsson fälls för dubbelmordet i Flakeböle för drygt ett år sedan. Hovrätten fastställer med andra ord tingsrättens dom på livstids fängelse.

Det var på luciadagen 2012 som Pierre Karlsson kom hem till paret i Flakeböle. Han ville låna pengar och med sig i bilen hade han en hagelbössa och ammunition.

Pierre Karlsson skulle tillsammans med sin familj göra en resa dagen efter, men pengarna var slut och nu behövde han få tag på pengar. Han hade undanhållit sina ekonomiska problem för sin sambo, och enligt Göta Hovrätt kan det vara ett tänkbart motiv att han helt enkelt behövde pengar till resan dagen efter.

Pierre Karlsson har enligt Göta hovrätt slagit mannen med ett trubbigt föremål och sedan skjutit kvinnan och slagit ihjäl parets hund. Han har sedan skurit upp ett kassaskåp i sin jakt på pengar och efteråt tänt eld på garaget. Mannen dog i lågorna, visade den rättsmedicinska utredningen i efterhand.

Försvaret har hävdat att Pierre Karlsson skulle haft alibi vid mordet eftersom tre vittnen har hört skottljud i området vid 19-tiden på kvällen då han befann sig på ett annat ställe. Men hovrätten utesluter det och menar att åklagaren kunnat visa att kvinnan skjutits inne i garaget och att skottljudet inte kunnat höras på så långt håll som vittnena befunnit sig.

Istället menar hovrätten att de sms som Pierre Karlsson raderat ur sin telefon, att han stängt av sin telefon och att man hittat blodstänk från den mördade mannen på hans hagelbössa sammantaget gör att han ska anses skyldig till dubbelmordet.

En av rättens fem ledamöter tyckte att han skulle frias och menade att det inte var bevisat att han varit på platsen vid mordtillfället och att blodstänket på geväret kunde ha kommit dit på annat sätt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista