Mira kliver upp på Krusenstiernskas scen

1:10 min

Tänk dig att få stå på scen tillsammans med Robert Gustafsson och alla de andra på Krusenstiernska teatern. Det här är nu verklighet för bland annat Mira Andersson i Kalmar.

– Det känns ju helt fantastiskt det här. Jag har jobbat på Krustenstiernska i två år som publikvärd och dregglat och tänkt att snart är det väl min tur. Och så blev det det nu, säger Mira Andersson.

Steget är kanske inte så långt upp på scenen för Mira Andersson, som just nu pluggar på scenskolan i Göteborg. Tillsammans med Hani Arrabi från Växjö är hon sist att ansluta till ensemblen.

Den 26 juni har lustspelet Charmörer på vift premiär. Där skall Mira spela karaktären Lotta som är dotter till Allan Svenssons och Ing-Marie Carlssons rollfigurer.

Är du en komiker?

– Nej. Jag får väl bli det. Men jag har börjat hitta den biten på senare år, men innan var det mest djupt, säger Mira Andersson.

Så var det ju det där med att hon tidigare varit publikvärd. Förutom att hjälpa publiken ingår då också att städat loger. Så nu nu när någon städar åt henne, betyder det att det är hennes tur att vara grisig nu?

– Ja jag skita ned logen som fan! Nej det ska jag verkligen inte göra, avslutar Mira Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista