Huset i Flakeböle där dubbelmordet ägde rum. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio

Efter domen: Den mördade mannens bror är lättad

"Frågan om varför kommer alltid att finnas kvar"
1:44 min

På tisdagen fastställde Göta hovrätt tingsrättens livstidsdom för dubbelmordet på norra Öland i december 2012. Petter Skoglund är bror till den mördade mannen, och han överraskades av sina känslor när domen kom.

– Jag trodde inte att jag skulle känna så här som jag gör just nu. Jag har ju sagt det innan, att jag är lättad av allting - att det blev som det blev i tingsrätten, och lättad även i hovrätten när han skulle sitta kvar häktad, för jag tyckte att man kan inte vara glad åt något sådant här. Men faktiskt så är det så att jag är nog rätt så glad i dag, säger Petter Skoglund.

För honom har det varit en jobbig sorgeprocess att förlora sin bror och svägerska. Den har också inneburit många frågor om vad som egentligen hände. Nu har han fått en del svar, men långt ifrån alla frågor är besvarade.

– Frågan kommer ju alltid att ställas, i alla fall i mitt huvud kommer jag alltid att ställa frågan varför. Nu har vi ju fått fast den skyldige, men det kommer alltid att dyka upp frågor, säger Petter Skoglund.

Petter Skoglund var god vän med den dömde gärningsmannen och det har gjort händelsen extra jobbig för honom. Han har inte bara förlorat sin bror och svägerska utan också sin vän.

– Fram till han blev anhållen, kan jag säga, så var det riktigt jobbigt alltså. Sedan när han blev anhållen och sedermera häktad, då släppte ju lite av det där. Man fick ju nästan lite svar på sina egna frågor som man har ställt sig. Men det har varit jobbigt, givetvis. Det är ju två delar, säger Petter Skoglund.

Hur tänker du på honom nu?

– Ja, det kanske man inte ska säga i radio, men det är väl inga goda tankar tyvärr, säger Petter Skoglund.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".