1 av 3
Timoteij kan du se på Larmtorget den 17:e juli. Foto: Maja Suslin/TT
2 av 3
Ölandsbon Kim Stranne står på scenen 26 juni. Foto: Niklas Kaldner/Sveriges Radio
3 av 3
Rickard Lindgren och Emil Fornander från Oskarshamnsbandet We Met Tomorrow står på scenen 26 juni. Foto: Niklas Kaldner/Sveriges Radio

Musik på Larmtorget: Här är sommarens artister

5:02 min

På torsdagen presenteras artisterna som står på Larmtorgets scen från slutet av juni och framåt. Under tretton kvällar bjuds det stora artister på torget i Kalmar, men en nyhet i år är att det satsas på två lokala akter som huvudartister, Kim Stranne från Öland och We Met Tomorrow från Oskarshamn. 

Publikfavoriten Musik på Larmtorget och P4 Kalmars musiktävling Svensktoppen nästa kommer alltså tillbaka även i sommar.

Idag presenterades huvudartisterna som ska stå på scenen i Kalmar och samtidigt börjar också P4 Kalmars arbete med att få fram dom 18 lokala talangerna som ska vara med och tävla i Svensktoppen nästa i sommar. 

Sommarens scenprogram sparkas igång av två lokala akter, Kim Stranne och Wet Meet Tomorrow som är först upp den 26 juni. Sedan är det ett pärlband av artister som kommer passera Sveriges somrigaste torg.

Svensktoppen nästa

I samband med släppet av sommarens huvudartister berättade också programledare Lennart Palm att ansökningstiden till P4 Kalmars deltävlingar av Svensktoppen nästa inleds den 1 mars och avslutas 1 april. Därefter börjar en jury att plocka ut de lokala förmågor som får chansen att framträda inför storpublik. 

P4 Kalmar kommer att anordna tävlingen under åtta av musikkvällarna på Larmtorget. Länsfinalen hålls torsdagen den 24 juli på Larmtorgets scen.

P4 Kalmars tävling Svensktoppen nästa med lokala talanger är nu inne på sitt sjunde år och hittills har långt över hundra lokala förmågor fått möjligheten att få spela inför storpublik under musikkvällarna när mer namnkunniga artister också stått på scenen.

Förra året vann Miss Ellie and The Snapshots från Kalmar P4 Kalmars deltävling.

Artisterna som står på Larmtorgets scen

Torsdag 26 juni
Kim Stranne & We Met Tomorrow

Tisdag 1 juli
Magnus Carlsson

Torsdag 3 juli
La Gaylia

Tisdag 8 juli
Larz-Kristerz

Torsdag 10 juli
Sara Varga

Tisdag 15 juli
Nanne Grönvall

Torsdag 17 juli
Timoteij

Tisdag 22 juli
Tommy Nilsson
Andra chansen i Svensktoppen nästa.

Torsdag 24 juli
The Refreshments
Länsfinal i Svensktoppen nästa.

Tisdag 29 juli
CajsaStina Åkerström

Tisdag 5 augusti
Lasse Stefanz

Tisdag 12 augusti
Top Cats

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista