1 av 4
Redan en dryg månad innan stölden tejpade mannen på bilden över rörelsedektorn på Kalmartravet. Foto: Polisen
2 av 4
Redan en dryg månad innan stölden tejpade mannen på bilden över rörelsedektorn på Kalmartravet. Foto: Polisen
3 av 4
Redan en dryg månad innan stölden tejpade mannen på bilden över rörelsedektorn på Kalmartravet. Foto: Polisen
4 av 4
Foto från brottstillfället den 29 november 2013 på Kalmartravet. Foto: Polisen

Polisen släpper bilder på travtjuvarna

1:14 min

Efter tävlingarna den 29 november bröt sig okända gärningsmän in på Kalmartravet och stal säckar med pengar. Hundratusentals kronor försvann vid kuppen. Nu släpper polisen bilder på tjuvarna – och hoppas på tips i utredningen.

– De tar sig in i rummet där pengarna förvaras och med hjälp av förberedda verktyg fiskar de upp säckarna som innehåller hundratusentals kronor, berättar polisen.

– Säckarna som pengarna förvarats i hittas under helgen av en privatperson som är ute och går. De ligger slängda längs med E22:an strax norr om Kalmar, i höjd med Rockneby.
 
Enligt polisen är stölden mycket välplanerad och har förberetts länge. Redan i oktober var två okända personer inne på travet och tejpade för den rörelsedetektor som finns i växelkasserummet.

Polisen hoppas nu på allmänhetens hjälp för att komma vidare i utredningen.

Tips till polisen kan mejlas till tips.kalmar@polisen.se eller genom att ringa 114 14.

Polisens signalement på kumpanerna:

Man, cirka 1.85-1.90 cm lång och smalt byggd. Han var klädd i en orange arbetsjacka med texten PEAB på ryggen. Jackan hade också vita vågräta fält på ryggen. Över munnen och näsan hade han en svart scarf uppdragen. På scarfen står det något med vit text. Han bar stora solglasögon och hade mörka byxor och mörka handskar på sig.

Samtidigt som den här mannen är inne i rummet och sätter för rörelsedetektorn skymtar en annan person i dörröppningen. Det är okänt om det är en man eller kvinna. Personen är kortare än sin medkumpan, bär mörka träningsoverallbyxor med vita revärer på båda sidorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista