Så här ser Lukas Ericsson ut i kläder. Akrivfoto: Göran Svensson

Lukas Ericsson berättar om nakenchocken

3:30 min

När IK Oskarshamns Lukas Ericsson skulle vara med i P4 Kalmar via telefon gick han ut halvnaken i hotellkorridoren för att inte väcka sin kompis. Dörren gick i lås – och Lukas hade ingen nyckel. Istället tvingades han knacka på hos lagets massör.

Förra veckan betedde sig IK Oskarshamns Lukas Ericsson lite konstigt när han medverkade i P4 Kalmar.

Bland annat stod han nästan helt naken i en korridor mitt under samtalet.

Nu avslöjar han vad som egentligen hände. En historia om att han tvingades gömma sig i bara mässingen inne hos lagets massör.

– Det hela började med att jag glömde bort att jag skulle vara i radion, berättar han.

– Jag försov mig helt enkelt, eller ställt klockan senare. När du ringde upp och frågade om jag kunde vara med tänkte jag att det går väl, för vi brukar ju hinna snacka någon minut innan radion börjar. Då tänkte jag att jag hinner ju komma i ordning på den minuten. Men så fort jag sa ja, så sa du att vi kör om tio sekunder. Så det blev ju lite panikartat.

– Jag sprang ut ur rummet eftersom jag inte ville väcka min rumskamrat. Nyvaken som jag var glömde jag ta med mig nyckeln ut. Så jag hamnade i korridoren i kalsonger och utan kort in till mitt rum, och kände väl direkt att här står jag ju inte heller så bra. Folk började titta ut och kolla konstigt på mig där jag står och pratar, berättar Lukas Ericsson.

Men historien slutar inte där.

– Vår massör bodde i rummet mittemot. Hon kom ut där och såg mig stå i kalsonger och prata och undrade om jag var helt konstig. Jag frågade henne då om jag kunde låna hennes rum, och det var lugnt för henne. Men det som blev roligt sen var att hon kände att det här såg ju inte så bra ut. Så hon kände sig tvungen att säga till ledarna att om de såg Lukas komma ut ur hennes rum i bara kalsonger så var det bara för att han skulle låna det en snabbis nu på morgonen. Så allting hände samtidigt som jag försökte få fram någonting i radio, men jag vet inte hur det lät. Det blev en konstig start på dagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista