1 av 4
Mari Strålman intervjuar Alexander Muhr och Anna Källén. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
2 av 4
Alexander Muhr och Anna Källén tävlar för Falkenbergsskolan i Kalmar. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
3 av 4
Astrid Palm, Anna Källén, John Engström Rådeström och Alexander Muhr gjorde första momentet i tävlingen under eftermiddagen innan rikskvalet. Läraren längst bak heter Annika Persson.
4 av 4
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Vi i femman

Falkenbergsskolans resa tog slut i rikskvalet

41 min

På torsdagen avgjordes det tuffa rikskvalet i Vi i femman. P4 Kalmars vinnande lag Falkenbergsskolan 5A ställdes där emot 24 andra vinnare från övriga P4-kanaler – men här tog resan slut. Dock var Kalmarlaget bäst i länet – och klassen såg ganska nöjda ut med det.

Anna och Alexander har blivit rejält uppmärksammade efter sin vinst i tisdags och hade till och med besök i klassrummet av Kalmars kommunalråd Johan Persson som kom på besök under onsdagen

Rikskvalet är en lite annorlunda sändning än tidigare, detta för att vi nu alltså blandar in ALLA lag som vunnit sina respektive lokala finaler runt om i P4-landet Sverige. 

Programpunkterna som sänds över hela landet leds av Kim Ohlsson och lokalt är det som vanligt Mari Strålman och Lena Swalander som pratar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista