Nytt parti bildat på norra Öland

4:19 min

Framtid Öland. Så heter det nya partiet, som beskrivs som en politisk chock i Borgholms kommun. Siktet är inställt på höstens kommunalval och det största målet är att motverka slöseri med skattepengar.

– Vi vill kunna påverka från en annan vy än politikerna normalt. Underifrån, ur ett företagarperspektiv, konstruktivt, säger Tomas Lind.

– Jag träffade ju många företagare och invånare på norra Öland framför allt, och många ser att det slösas – att många av verksamheterna inte bedrivs effektivt. Där skulle vi kunna öppna lite nya frågeställningar. Är det verkligen vettigt att skicka två man från Borgholm och skruva upp en anslagstavla och fakturera skolan sex timmar?

Partiets devis är att skattebetalarna ska få ut max från varje skattekrona.

– Det får bara inte slösas, säger Tomas Lind med eftertryck.

Är det verkligen vettigt att skicka två man från Borgholm och skruva upp en anslagstavla och fakturera skolan sex timmar?

– Framför allt på norra Öland så är det många som tycker att vi inte får samma valuta för skattepengarna som i Borgholm.

Nu är en interimstyrelse bildad och partiet ska ha ett årsmöte. Enligt Tomas Lind finns många kvinnor och män som är intresserade av Framtid Öland.

– Vi ser verkligen fram emot att ha varannan på listan. Ingenting är spikat om vem som kommer högst upp på den listan.

När demokratin har sagt sitt – hur många procent får ni av väljarna i Borgholms kommun?

– Jag tror att vi får mellan 5 och 10 procent, svarar Tomas Lind efter lite betänketid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista