Elena Kovalonok. Foto: Privat

Kalmarbon Elena Kovalonok: "Självklart att heja på Ryssland"

4:57 min

Guldmedaljer för Ryssland i hockey, konståkning och skidor är vad Kalmarbon Elena Kovalonok förväntar sig av årets vinter OS i Sotji. Men spelet utanför idrottsarenorna har gjort att hon inte känner sig jättemotiverad nu när OS drar igång.

Elena Kovalonok har bott i Kalmar i 20 år men hon är född och uppvuxen i Ryssland. Och när OS i Sotji drar igång är det de ryska atleterna som får Elenas hejarop hemma från tv-soffan. Men de otrevliga saker som hänt runt arrangemanget har gjort att intresset inte är det största.

– Först och främst tycker jag inte att valet av Sotji som värdstad är så bra. Klimatet är subtropiskt så självklart har det kostat en massa pengar att bygga upp allt runt omkring, säger Elena Kovalonok.

Det politiska läget i landet tycker Elena är svårt att kommentera då hon inte bott i Ryssland på länge. Men känslan är att det blivit hårdare och mer kontrollerat. När Elena Kovalonok såg UppdragGransknings program om arbetarna som inte fått betalt kände hon bedrövelse men samtidigt var hon inte förvånad.

– Det finns ju i Sverige också. När arbetsgivare inte betalar ut löner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista