Hiro Nishimura. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Många elever intresserade av att besöka Japan

1:50 min

Intresset för Japan är stort hos ungdomar just nu och på gymnasieskolan CIS i Kalmar pluggar en hel klass det japanska språket. På måndagen valde organisationen World Campus International att besöka Kalmar för att få ungdomarna att resa till Japan och uppleva landet.

Det var ett fullsatt klassrum med ungdomar från flera skolor som mötte Hiro Nishimura som leder organisationen.

– Jag såg det som min livsuppgift att låta fler ta del av vad Japan har att erbjuda, berättar Hiro Nishimura för P4 Kalmar.

Larissa Idmalm Olsson och Alice Svedlund var två av eleverna som blev sugna på att besöka Japan efter att ha lyssnat på Hiro Nishimura:

– Det var jätteintressant. Just det här med att uppleva landet på riktigt, kanske inte i någon av de allra största städerna.

Via lärare i Norge och Göteborg hittade Hiro Nishimura Kalmar och Masako Lönnbro Fukinos språkklass. På CIS studerar eleverna japanska och intresset för landet är redan stort.

– Japan är ett väldigt intressant land och japanska är vackert, säger Larissa Idmalm Olsson.

World Campus International tar emot gymnasie- och universitetsstudenter och låter dem bo i japanska värdfamiljer. Samtidigt deltar gästerna i ett program som bland annat visar dem japansk kultur.

– Hittills har vi haft 328 studenter, berättar Hiro Nishimura.

– De flesta har fortfarande kontakt med sina värdfamiljer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista