1 av 3
2 av 3
Övervakningsbilder från rånet i Alsterbro. Foto: Polisen
3 av 3
Övervakningsbilder från rånet mot Coop i Alsterbro. Foto: Polisen
VIDEO

Macheterånarna kom undan - utredningen nedlagd

0:43 min

I december förra året slog rånare till mot en mataffär i Alsterbro – och hotade personalen med machete. Nu har utredningen lagts ner eftersom polisen inte har några misstänkta.

En tid efter rånet släppte polisen en videofilm på rånarna. Butikens övervakningskameror hade fångat hur rånarna kom in i butiken och började plocka på sig pengar och tobaksvaror.

Med sig hade de machetes – alltså långa knivar – som de använde för att mota bort personalen.

Trots att bilderna publicerades och många förhör med människor i omgivningarna så har inte polisens arbete lett fram till något. Utredningen läggs därför ner.

– Bilderna gav en del tips, men inte så att vi har kommit vidare, berättar Lina Isaksson Funke som är informatör vid polisen.

Var det här den sista utposten, att släppa bilderna?

– Ja det var det. Så är det ofta, även om det inte alltid är det sista vi gör. Man försöker med en hel del innan, för man vill inte alltid visa hur de här personerna ser ut. Det kan göra att vittnesuppgifter blir mindre värda i rätten sedan när bilder på gärningsmännen har varit ute. 

Rånarna – som försvann på moped eller crosscykel i riktning mot Kråksmåla – verkar ha kommit undan. Fortfarande kan polisen dock öppna utredningen om nya uppgifter kommer in.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista