Fika med Fredrik Söderström drar in pengar. Foto: Leif Johansson/Sveriges Radio

IKO säljer fika för cancerforskningen

Hockey of Hope samlar in pengar till cancerforskning
1:13 min

En kaffe med IKO:s Fredrik Söderström kommer hjälpa cancerforskningen. Drygt 1 500 kronor för en fika ihop med IK Oskarshamns tränare Fredrik Söderström kan låta mycket, men som den del av Hockey of Hope är det en liten pusselbit. Kampanjen är ishockeyallallsvenskans bidrag i kampen mot barncancer.

Alla allsvenska ishockeyklubbar är med i Hockey of Hope som sköts av Barncancerfonden. Klubbarna har själva fått hitta på objekt att auktionera ut som exempelvis matchtröjor, klubbor och samlarbilder.

Många erbjuder upplevelser ihop med spelare och ledare. Alla högst bud är det  för en heldag med Malmö Redhawks vilket kostar över 7000 kronor men Fredrik Söderströms fika ligger högt upp på listan.

– Det här är enda formen av "människohandel" som jag kan tänka mig att ställa upp på säger Fredrik Söderström.

– Det här är en jättebra sak som ishockeyallsvenskan dragit igång, det var givet att ställa upp och jag hoppas kunna trissa upp budet ännu högre.

Förutom auktioner av olika slag så kan publiken bidra direkt genom att bara vara närvarande vid de hockeyallsvenska matcher som spelas under torsdagen och lördagen. Delar av inträdet kommer gå till insamlingen som hoppas samla in en miljon kronor till  Barncancerfonden.

För IK Oskarshamn var det naturligt att ställa sig bakom insamlingen säger Fredrik Söderström:

– Vi lever i en liten bubbla i idrottens värld där vi tycker det handlar om liv och död men utanför idrotten finns det större saker och vi har själva sett vår spelare Mikael Lidhammars framgångsrika kamp mot cancern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".