Öland laddar för att locka fler turister

1:03 min

Så här mitt i vintern har förberedelserna redan börjat för att få tillbaka turisterna till länet i år igen. Lisbeth Lennartsson är centerpartistiskt kommunalråd i Borgholm som hade en mycket lyckad säsong i somras och som hoppas på många turister kommande sommar.

– Vår turistbyråpersonal är i gång för fullt. Företagen i marknadsrådet har gjort en jättebra marknadsplan med en strategi för hur vi ska marknadsföra Öland i år och det investeras för fullt, säger Lisbeth Lennartsson

Det finns alltså många som satsar för att få turisterna att fortsätta komma till Öland.

Men inte alla väljer att vara med, utan räknar ändå med att turisterna ska komma utan att satsar på marknadsföring.

– Där finns en  anledning till oro. På Öland är besöksnäringen en så stark tradition, ända sedan 1900-talets början. Så vi har alltid tagit turisterna för givet. Där är det jätteviktigt, när andra destinationer satsar så kommer vi riskera att konkurreras bort. Inte på grund av att Öland blir  sämre, utan för att vi inte är tillräckligt bra på att  hålla ihop marknadsföringen av Öland. Därför är det här jätteviktigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista