1 av 3
Mimmi Eriksson och Melker Hallberg sportkometpristagare 2013 fick priser av Ove Lernå och Bosse Nilsson. Foto: Janne Rindstig SR
2 av 3
Melker Hallberg och Mimmi eriksson
3 av 3
Prisutdelning sportkometer 2013. Foto:Patrik Wirengård SR

Stolta kometpristagare hyllades

3:04 min

P4 Kalmars sportkometpriser är utdelade. I samband med matchen IK Oskarshamn-Rögle hyllade 2 000 hockeyåskådare bågskytten Mimmi Eriksson från Skogens IF och fotbollsspelaren i Kalmar FF Melker Hallberg. Och applåderna blev riktigt varma för de båda.

Det var i första periodpaus av det allsvenska mötet som Bosse Nilsson och Ove Lernå klev in på isen och presenterade P4 Kalmars två sportkometer.

Publiken var också med på noterna. Applåderna blev lika generösa som för hemmalaget som inte fick till det framför motståndarmålet. Undra på att kometerna såg mäkta stolta ut!

Mimmi Eriksson fick priset för att hennes karriärkurva svängde brant ippåt under 2013. Kulmen kom under sommaren när hon i tuff konkurrens sköt hem EM-guldet till Sverige och Oskarshamn.

--Det var helt ofattbart vilket mottagande jag fick ikväll. Kometpriset betyder väldigt mycket och jag är mycket stolt, sa Mimmi Eriksson som emellanåt stödde sig på kryckor efter en knäskada. Men det stör henne inte inför junior-VM som stundar om ett par veckor i Frankrike.

--Jag laddar för för fullt och jag skjuter med armarna inte med benen, så det är ingen fara, sa hon.

Melker Hallberg slog igenom med dunder och brak i fotbollsallsvenskan. Han bidrog starkt till att Kalmar FF åter kunde kliva upp på medaljplats och han fick också debutera i U21-landslaget redan som 18-åring.

Melker var också nöjd och stolt när han tog emot priset.

--Visst var det roligt att spela i blågult 2013, men det allsvenska bronset smäller nog högre i alla fall.

Tror du att förbundskaptenen Erik Hamrén har någon koll på dig.

--Han vet säkert vem jag är, men knappast så bra koll. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista