Dominic Adiyiah. Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio

Ghananen Adiyia på Kalmar FF:s radar länge

4:33 min

Ghananska anfallaren Dominic Adiyiah kastas in i hetluften direkt i Kalmar FF. Torsdag kväll kom han till Kalmar, under fredagen gjorde han första träningen med laget och lördag eftermiddag räknar klubbledningen med att han skall spela i träningsmatchen mot Öster.

24-årige Dominic Adiyiah från Ghana är en spelare som Kalmar FF haft ögonen på länge.

– Vi såg i höstas vad som hände med hans klubb i Ukraina. Så han har funnits med i planerna länge men det var först nu det fanns möjlighet att han kunde komma hit, säger sportchef Thomas Anderssson Borstam till P4 Kalmar.

Minst en vecka i Kalmar

Tanken är att Adiyiah ska spela och träna med Kalmar de närmaste dagarna för att se om det är läge att skriva kontrakt.

Då hans senaste klubb gick i konkurs i höstas så står han utan kontrakt och de flesta andra serier i Europa har inte möjlighet att värva honom efter första februari då deras värvningsfönster stängde.

– Han är en fri spelare, säger Thomas Andersson Borstam som minns Dominic Adiyiah från 2009:

Milan ett för stort steg

– Vid VM 2009 blev han vald till bäste spelare och var skyttekung men att han sedan värvades av Milan var kanske ett för stort steg att ta då.

– Han är inte så reslig men kvick, teknisk och målfarlig säger Thomas Andersson Borstam.

Dominic kan användas både som yttermittfältare och forward beroende på spelsystem.

I par med David Elm

I fredagsens träning på gasten bildade han anfallsduo med David Elm i det lag som skulle kunna vara KFF:s startelva mot Öster på lördag.

– Vi vill jobba på med vårt anfallsspel, det är där mycket fokus ligger på träningarna nu. Vi har haft en bra träningsvecka nu där vi kört mycket anfallsspel så jag hoppas få se lite av dom intentionerna mot Öster i morgon och jag hoppas att vårt passningsspel kommer att vara bättre än vad vi sett i de tidigare matcherna sa Hasse Eklund efter träningen.

Startelvan mot Öster

Hasse Eklund presenterade senare hela startelvan mot Öster: Ole Söderberg, Emin Nouri, Nenad Djordjevic, Markus Thorbjörnsson, Stefan Larsson, Romario, Ismael, Melker Hallberg, Filip Sachpekidis, David Elm, Dominic Adiyiah

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista