Jessica Fivelstedt, Kalmarsund, Februari 2014. Foto: Viktor Lovén / Sveriges Radio

Den mörka trenden fortsätter för Kalmarsund

1:28 min

Kalmarsunds damer förlorade under lördagen hemma mot Warberg med 4-7. Detta var den andra förlusten i rad och laget har släppt in fjorton mål på två matcher. Kalmarsund och Warberg ligger på samma poäng efter serieledande Malmö och slåss om den andra kvalplatsen till Superligan.

Det var Varberg som startade starkast och gjorde mål redan i den andra minuten. De var snabbare, starkare och spelade mycket säkrare än Kalmarsund som fick jaga hela första perioden. Warberg utökade sin ledning efter fyra minuter och spelade med ett enormt självförtroende. Kalmarsund skapade inte många målchanser men Danielle Warme var hemmalagets bästa spelare och var den som enskild skapade flest chanser.

I den andra perioden vaknade hemmalget och spelade med en helt ny energi. Men Warberg höga press gav utdelning igen och de han sätta både mål nummer tre och fyra innan Kalmarsund kvitterade. Men Kalmarsund tar time out efter tolv spelade minuter vilket gav laget ny inspiration. Stinaa Lindqvist sätter lagets första mål för dagen efter 13.34. Kort därefter kommer ytterligare ett reducerings mål, detta gjort av Danielle Warme som äntligen satte en av sina chanser. Kalmarsund får även en straff i den andra perioden som Carolin Eriksson sätter i stolpen. Warberg gick ut i periodpaus med en ledning på 2-5.

Den sista perioden bjöd på ett aggresivt spel från båda lagen. Kalmarsund fortsatte att hålla i det höga tempot och sätter tredje reduceringsmålet genom Malin Nilsson efter 1.50. Men glädjen blev ganska kortvarig för hemmalget för Warberg sätter 6-3 målet efter fyra spelade minuter och säkrar där med matchen. Det gör sitt sjunde och sista mål i den trettonde minuten. Men det sista ordet fick Danielle Warme som satte matchens sista mål i power play och gav slutresultatet 4-7.

Med tre omgångar kvar ligger Warberg och Kalmarsund på samma poäng efter serieledande Malmö och slåss om den sista kvalplatsen upp till Superligan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista