David Elm och Dominic Adiyiah bildade forwardspar mot Öster. Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio

Säker seger för Kalmar FF

Kalmar FF vann med 1-0 i träningsmatchen mot Öster i Tipshallen. David Elm nickade in segermålet efter en hörna i den andra halvlek. KFF var trögstartade men tog över spelet i den andra halvleken. Målvakten Ole Söderberg var kanske den som imponerade mest.

Det farligaste KFF hade före paus var en träff i ribban av Filip Sachpekidis i slutet av den första halvleken.

Öster var det bättre laget i den första halvleken men efter halvtidsvilan tog KFF  över. I den 64:e minuten kom segermålet genom David Elm som nicklobbade bollen i mål efter en hörna slagen av Stefan Larsson.

Backlinjen gjorde en bra insats men Stefan Larsson kändes stundtals lite rostig. Samarbetet mellan Nenad Djordjevic och Markus Thorbjörnsson fungerade bra och Emin Nouri räddade försvaret flera gånger med sin snabbhet. Anfallet var det som imponerade allra mest då lagkaptenen för dagen, David Elm, och Dominic Adiyiah hittade varandra riktigt bra stundtals. Dominic Adiyiah fick 77 spelminuter och gjorde en väldigt bra forwardsdebut, han var snabb och teknisk.

En annan som imponerade var målvakten Ole Söderberg. Bl a svarade han för en riktigt fin reflexräddning på en nick från nära håll i matchens slutminut.

På KFF:s hemsida säger tränaren Hasse Eklund: 

- Det är skönt att vi är obesegrade och att vi är väldigt starka bakåt. Offensivt så kämpar vi med att få passningsspelet att flyta i längre perioder. Stundtals så ser det bra ut men det är det vi får lägga krut på framöver.

--Dominic har bara gjort en träning och kom in i laget, han gjorde det bra idag men behöver ju så klart mer tid. Det var i alla fall kul att se honom och att han efter det lilla han varit hos oss kunde gå in och visa upp sig på ett positivt sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista