1 av 3
Adam Rundkvist var bra mot Tingsryd och gjorde dessutom två mål. Reporter Patrik Wirengård/SR
2 av 3
Här gör Adam Rundkvist 2-0 bakom Tingsryds målvakt Gustaf Lindvall. Foto Patrik Wirengård/SR
3 av 3
Här reducerar Pontus Netterberg till 2-1 för Tingsryd. Foto: Patrik Wirengård/SR

Snöpligt slut för Vimmerby

0:43 min

Vimmerbys hockeysäsong är över. I den avgörande hemmamatchen mot Tingsryd i sista omgången av allettan krävdes seger men trots tvåmålsledning en bit in i tredje perioden så vände gästerna och vann med 5-6 efter förlängning. Därmed får Tingsryd möta Västervik i playoff med start på torsdag.

Vimmerby inledde annars matchen i ett virvlande tempo och fick den drömöppning man behövde när Adam Rundkvist gjorde 1-0 efter bara en minut. Ledningen stod sig in i paus och precis som i den första så fick hemmalaget utdelning direkt i den andra när Adam Rundkvist återigen gjorde mål tidigt och gav laget ledningen med 2-0.

Tingsryd höjde tempot och kom ifatt

Tingsryd kom dock tillbaka och gjorde både 2-1 och 2-2 innan Simon Dahl kunde göra 3-2 strax före andra periodens slut. Sedan fortsatte Vimmerby att börja den tredje perioden väldigt piggt och fick göra 4-2 genom Sebastian Nilsson. Då såg det jätteljust ut för Vimmerby som behövde tre poäng för att säkra fortsatt playoff-spel. Tingsryd ville dock annat och kunde göra två snabba mål som betydde lika-läge med fem minuter kvar.

Vimmerby tog ut målvakten i jakt på mål

Trots goda försök att få in en segermål för Vimmerby så var det istället Tingsryd som gjorde 4-5 och då hjälpte det inte att Jakob Karlsson kunde göra 5-5 för hemmalaget för säsongen tog slut den här kvällen för Vimmerby.

Tingsryd avgjorde sedan med fem sekunder kvar av förlängningen.

Vimmerby - Tingsryd 5-6 eft. str (1-0, 2-2, 2-3, 0-1)

Målen:

1-0 Adam Rundkvist

2-0 Adam Rundkvist

2-1 Pontus Netterberg

2-2 Roger Olsson, spel 4/5

3-2 Simon Dahl

4-2 Sebastian Nilsson

4-3 Jens Holmström

4-4 Olof Svensson

4-5 Olof Svensson

5-5 Jakob Karlsson

5-6 Pontus Netterberg

Skott: 34-40

Utv: Vimmerby 3x2 min, Tingsryd 3x2 min

Publik: 1 325 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista