CajsaStina Åkerström. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

CajsaStina Åkerström trivdes i Mellon

6:31 min

Cajsa-Stina Åkerström gick inte vidare i Melodifestivalen. Men att vara med i detta sammanhang var ändå mycket lärorikt. "Att hålla fokus när det är så mycket runtomkring ställer stora krav", säger Cajsa-Stina till P4 Morgon.

Strategin är enligt Cajsa-Stina Åkerström att "ladda ner", vilket inte är det lättaste i en fullsatt arena och med miljonpublik vid TV:n. Därtill är hennes låt, "En enkel sång", mörk till karaktären. Det är en stor utmaning att förmedla den känslan i en direktsänd Melodifestival. 

– Det gäller att vara avslappnad i diafragman för att få till det ordentligt. Jag har gått omkring som en zombie i flera dagar för att få till den där intima känslan, säger Cajsa-Stina Åkerström.

Att hon missade finalen är inget som grämer henne särskilt mycket. Hon ställde upp med en låt som hon skrivit själv och som hon känner starkt för. Det räcker gott för Cajsa-Stina Åkerström, som inte utesluter möjligheten att medverka i Mellon igen i framtiden.

– Man ska aldrig säga aldrig, säger hon och skrattar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista