Ellen Gräntz är Högsbytjejen som älskar skidpåkning och livetwittrar allt om Världscupen. Foto: Ann-Sofie Ottosson/Sveriges Radio

OS-glädjen tar på Ellens krafter

Längdåkningstwittraren Ellen har fullt upp i glädjeruset
3:28 min

Ellen Gräntz, 18-åringen från Högsby, fortsätter att twittra om vad som händer i längskidspåret i Sotji. Hon har fått väldigt många följare tack vare sin personliga och känsloladdade kommentarer. De lär fortsätta komma för Ellen räknar med mer framgångar för vårt duktiga landslag. 

När Charlotte Kalla tog det svenska damlandslaget till OS-guld i stafetten skrev Ellen Gräntz: "Jag är verkligen helt mållös. Vill lägga mig på golvet och bara dö lite. VAD ÄR DET SOM HÄNDER?" på sitt konto @langdlive på Twitter.

Hur mådde du när du tittade på stafetten?

– Jag sitter och skakar, och när det blir upplopp sitter jag och slår mig själv lite överallt och jag klappar händerna och skriker lite, och när hon går om sitter jag mest och pekar på skärmen och blir lite gråtfärdig, berättar Ellen Gräntz.

Hur många tweets har det blivit?

– Oj ingen aning, men ganska många, svarar Ellen Gräntz.

Vad tror du om resterande längdtävlingar i OS?

– Det känns som att vad ska stoppa dem nu?! Jag tror att vi har medaljchanser i alla tävlingar som är kvar, svarar Ellen Gräntz.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".