Kanske behöver alla gamla skyltar nu bytas ut. Arkivfoto: Nick Näslund/Sveriges Radio.

Oskarshamn kan få nytt namn

3:29 min

Nu kan Oskarshamn få nytt namn, i varje fall om Folkpartiet får som de vill. Ett byte från Oskarshamns kommun till Oskarshamns stad skulle betyda mycket för utvecklingen där menar politikern Mathias Karlsson.

– Vi har en otroligt stark kommun som har utvecklingsmöjligheter, så vi ta ett steg vill kunna ta ett steg och kunna få en uppväxling av kommunen idag, säger Mathias Karlsson (FP).

Spelar namnbytet verkligen någon roll?

– Ja, det är en del i möjligheten att visa att det händer saker och att man får större uppmärksamhet kring Oskarshamn. Det kanske är en pusselbit som gör att vi lyckas lite bättre i framtiden, svarar Mathias Karlsson.

Men det har väl gått bra även när ni hetat kommun?

– Ja visst har det. Oskarshamn fick ju stadsrättigheter 1856, så vi har ju några års tradition av att vara en stad men vi har inte använt det. Vi har liksom en otrolig kraft i den här kommunen. Det skulle kunna bli så mycket mer och vi skulle kunna lyfta oss. Skulle man då kunna ha stadsemblemet på sig skulle det ju kanske vara lite mer, menar Mathias Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista