Nytt larm från omsorgen i Löttorp – medarbetare avstängd

1:07 min

Äldreomsorgen i Löttorp lex Sarah-anmäls och en anställd har stängts av från sina arbetsuppgifter. Detta efter att en vårdtagare blivit bemött på ett hotfullt sätt.

– Att man stänger av en medarbetare det är snarare en rutin än någonting annat, under utredningsarbetet är det så vi brukar göra, säger Ewa Ekman, socialchef i Borgholms kommun.

Medarbetaren ska nu få samtal med en beteendevetare och är alltså avstängd under utredningens gång.

Medarbetaren ska ha bemött en av de äldre på ett hotfullt sätt och därför ska den här händelsen nu utredas. Förra året i november hittade Inspektionen för vård och omsorg allvarliga brister på ett boende för funktionshindrade också i Löttorp, men socialchef Ewa Ekman säger att den här nya lex Sarah-anmälan inte är ett tecken på att det står extra illa till i Löttorp:

– Vi har ju haft brister i omsorgen som har varit mycket allvarliga där missförhållanden har konstaterats och det här är inte av samma dignitet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista