Sören Kolmevik och Jan-Gunnar ”Julle” Petersson på Landstingsservice distribuerar tårtor. Foto: Viktor Lovén/Landstinget i Kalmar län

Stort tårtkalas i vården

Under torsdagen blir det tårtkalas på länets vårdinrättningar. Alla 6 000 landstingsanställda ska bjudas på tårta, 450 tårtor närmare bestämt. Varje tårta ska räcka till 13 personer. Orsaken är att vårt landsting tillsammans med Gotland belönas för bästa tillgänglighet i landet.

Det resulterar i en rekordutdelning ur den så kallade kömiljarden. Totalt handlar det om cirka 100 miljoner kronor till landstingets kassa.

Bakom rekordsumman ligger att tillgängligheten förstärkts kraftigt under sommaren, uppger landstinget i ett pressmeddelande.

– Det är ett fantastiskt resultat, men samtidigt får vi inte slå oss till ro och vara nöjda. Målet är att inte en enda patient ska behöva vänta onödigt länge, säger Alf Jönsson som är landstingsdirektör

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista