Tjust klart för kval. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio

Tjust får kvala för att stanna i bandyallsvenskan

Tjust Bandy får kvala för att få spela kvar i allsvenskan nästa år. Tjust förlorade sista grundseriematchen mot Frillesås men knep ändå en kvalplats då Åtvidaberg samtidigt förlorade  hemma mot Surte.

Tjust bandys förutsättningar för att nå kvalspel var goda dels väntade spel mot jumbolaget Frillesås i sista matchen och dessutom var Åtvidaberg tvungna att vinna stort mot Surte för att ha chans att passera i tabellen.

Tjust hamnade tidigt i underläge i sin match men vände till ledning med 3-2 i paus och samtidigt låg Åtvidaberg under med 1-8 i paus så Tjusts kvalplats var i praktiken klar.

Tjust lyckades inte vinna sin match trots ledning med 5-4 drygt en kvart från slutet utan Frillesås vann med 6-5 efter ett sent segermål.

Åtvidaberg närmade sig Surte i andra halvlek men förlorade med 6-10.

Frillesås och Åtvidaberg åker ur direkt medan Tjust och Otterbäcken får kvala. Vilka motståndarna blir avgörs efter kval mellan topplagen i division 1.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista