FBC Kalmarsunds segerglädje. Foto: Magnus Ekeros/SR

Kalmarsund nära kval till superligan

2:15 min

Kalmarsunds damer gästade Älvstranden i innebandyettan och vann med hela 8-2. Vinsten tar laget ett steg närmare kvalet upp till superligan, de ligger nu på en andraplats men Warberg spelar sin match imorgon. Om Warberg vinner sin match ligger lagen på en delad poäng inför de två sista omgångarna där de slåss om den andra kvalplatsen efter Malmö.

Det var ett revanschsuget Kalmarsund som gästade Älvstranden. Efter två raka förlusten mot toppkonkurrenterna Warberg och Malmö kom nu vändningen. Kalmarsund började matchen starkt och lagkaptenen Jessica Fivelstedt satte första målet efter endast tre minuter. 0-2 kom i samma minut, tjugotre sekunder senare satte Liza Dahlgren bollen i nät. Gästerna fortsatte att forcera och gjorde även ett tredje mål genom Matea Corkovic innan pausvilan. Älvstanden fick dock det sista ordet och reducerade till 1-3 med två minuter kvar på perioden.

Den andra perioden bjöd på betydligt färre mål men Kalmarsund fortsatte att spela stabilt. Fanny Andersson utökar lagets ledning till 4-1 efter fem minuter och Älvstranden reducerade igen, nu till 2-4. Tredje perioden bjöd på fyra mål, alla tillhörande Kalmarsund.  Jessica Fivelstedt satte sitt andra mål för dagen efter sex minuter in i perioden. Carolin Eriksson satte lagets sjätte mål i samma minut och bara 30 sekunder efter det satte Danielle Warme Kalmarsunds sjunde mål. Det sista och avgörande målet satte Ellen Willsund efter 10.50 och fastställde slutresultatet 2-8.

Med två omgångar kvar ligger Kalmarsund på en andraplats i tabellen men Warberg spelar sin match imorgon och vid vinst för Warberg hamnar lagen på delad poäng efter serieledande Malmö. Kalmarsunds Carolin Eriksson berättar att de siktar på att ta kvalplatsen, hon menar på att Warberg har svårare motstånd i de sista omgångarna och om Kalmarsund fortsätter med sitt stabila spel så kommer det räcka hela vägen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista