Sebastian Andersson gjorde KFFs första mål mot ÖSK och gjorde en bra insats i dagens match. Foto: Patric Söderström/Scanpix

KFF tappade spelet i den andra halvleken

1:24 min

Kalmar FF gästade allsvenska nykomlingen Örebro i en träningsmatch som slutade med seger till hemmalaget med 3-2. Kalmar FF var det klart bättre laget i den första halvleken men tappade både tempo och passningsspel i den andra halvleken. Det blev en helt annan matchbild och Örebro hittade luckor i försvaret och tog där med hem segern. 

Kalmar FF började matchen piggt och rullade boll bra. Även hemmalaget Örebro var på tårna så det var ett ganska tempofyllt spel som bjöd på tre mål i de första tolv minuterna. Sebastian Andersson gjorde det första målet för KFF efter sex spelade minuter. Örebro kvitterade cirka två minuter senare på en hörna. Sedan var det KFFs tur att sätta ett mål på en fast situation, Mats Solheim satte 1-2 målet efter en hörna där det var rörigt framför målet man lyckades tillslut trycka in den i nät. 

Båda lagen skapade sina farligaste målchanser på fasta situationer och KFF skapade många hörnor som de kunde ha förvaltat bättre. Tempot sjönk ju längre matchen spelades och efter tjugo spelade minuter började kalmar spela över mittfältet igen, Nenad Djordjevic slår långa bollar på anfallet. Melker Hallberg drar på sig en skadad i den tjugofjärde minuten och blir utbytt två minuter senare, in kommer Filip Sachpekidis. Kalmar FF tappar ännu mer tempo då Melker lämnar planen och skapar inte några farliga målchanser efter det. Men KFF var det klart bättre laget i den första halvleken. 

Örebro började den andra halvleken bäst och satte hög press på backarna vilket ställde till det för KFF. Kvitteringen för ÖSK kom i början av den första halvleken efter en hörna och efter det tappade matchen tempo rejält. Kalmar FFs mittfält hängde inte med i varken anfall eller försvar så laget skapade inga fler farliga chanser och backarrna fick jobba hårt bakåt. I den 72:a minuten för KFF ett dubbelbyte där David Elm och  Tor Öyvind Hovda gick ut och Romario och Tobias Eriksson kom in. Detta gav ingen större skillnad på planen. Kalmar FF:s spel kan summeras som långbollar från backlinje till anfall. 

KFF kan ta med sig första halvleken som en väl genomförd prestation med har en hel del att jobba med rent spelmässigt om man ser till den andra halvleken. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista